Verstaging

Draadverstaging

Neutmast verwerkt in eigen huis RVS 1×19 en Compacted Strand (Dyform) verstaging t/m 16mm, grotere maten worden op maat besteld.
We werken uitsluitend met hoge kwaliteit gepolijste RVS A.I.S.I. 316 kabel.
Onze terminals en spanschroeven zijn van het Deense BSI.

Rod rigging

Rod Rigging is massieve verstaging. Dit betekent dat constructie rek is uitgebannen, het materiaal (Nitronic 50 en Sanrig 80 staal) heeft een hogere breeksterkte en lagere mechanische rek dan RVS 316. Dit maakt rodrigging tot de lichtste, dunste en meest rekvrije conventionele verstaging. Neutmast  levert alle rodrigging hoogglans gepolijst, hierdoor is de kans op corrosie minimaal. De hoogwaardige eindverbindingen worden geleverd door BSI.

Composiet

Naast RVS draad verstaging en rod rigging levert Neutmast ook composiet verstaging in Dyneema, PBO en Kevlar. De Dyneema DM20 verstaging wordt in eigen huis gemaakt en is uit voorraad leverbaar van 3 t/m 10mm. De PBO en Kevlar verstaging wordt in de fabriek op maat gemaakt volgens het ‘sling system’. Composiet verstaging is bij uitstek geschikt voor racers en multihulls, maar ook in kotterstag- runner- en achterstagconstructies.