Neutmast aluminium

Kwaliteit van Nederlandse bodem. Masten bouwen vereist vakmanschap, en dat weet Neutmast als geen ander.

Een Neutmast mast is altijd ’tailor-made’. Alles begint met een goed gesprek: wat zijn de wensen, de mogelijkheden en wat is het budget? Op basis van deze gegevens wordt een plan gemaakt en wordt het juiste profiel berekend.

De Neutmast masten onderscheiden zich van de standaard masten door de extra aandacht voor detail. Mastkop, verjonging, zaling beslagen, giek- en neerhouder beslagen worden allemaal op maat gemaakt en blinken uit qua vormgeving en slijtvastheid.

Gieken

Neutmast gieken worden aan beide zijden verjongd en zijn voorzien van ingelaste eindbeslagen. Deze worden volledig op maat gemaakt en zijn ware kunstwerkjes, zowel qua constructie als qua uiterlijk. Beslagen voor neerhouder en grootschoot, maar ook voor lazy jacks en maindrop systemen worden op maat gemaakt en zorgen voor een prachtig en evenwichtig geheel.

Furling

Neutmast bouwt niet alleen furling masten, ook voor furling gieken kunt u bij ons terecht. Manueel, elektrisch of hydraulisch, aluminium of composiet. We werken hiervoor met verschillende partners samen en kunnen op deze manier de beste keuze voor uw schip maken. Uiteraard wordt de giek perfect geïntegreerd in de tuigage, zodat het grootzeil naadloos aansluit en probleemloos functioneert.

Bouw

Met een gemiddelde voorraad van zo’n 150 mast- en giekprofielen grijpen we niet vaak mis. Dat betekent dat na de ontwerpfase de bouw van de mast vrijwel direct in de planning opgenomen kan worden. De aanlooptijd is afhankelijk van het seizoen: in de rustige tijd kan het werk vrijwel gelijk beginnen, in de drukste tijd kan de wachttijd al snel oplopen. Maar als het werk begint, gaat alles snel. Een kleine mast of giek heeft een doorlooptijd van enkele dagen, het bouwen van een grotere mast of giek kost enige weken.

Doordat we met verschillende productie straten werken, kunnen meerdere masten gelijktijdig gebouwd worden. Hierdoor kunnen we zelfs in de drukste tijd van het jaar met relatief korte levertijden werken.

Het laatste deel van het proces is de aflevering. Neutmast kan de mast in Middelharnis plaatsen, maar tevens op iedere locatie wereldwijd afleveren. Desgewenst kan ook het zeilklaar opleveren van de tuigage wereldwijd door ons verzorgd worden.