Axxon Carbon

Axxon Composites is een jong en dynamisch bedrijf, volledig gespecialiseerd in het ontwerpen en de productie van carbon masten en rondhouten van 24 tot 150 voet. Als Nederlandse agent van Axxon heeft Neutmast ruime ervaring met het complete traject, van eerste gesprek tot aan oplevering en after-sales.

Onder de technische leiding van Eric Duchemin, voorheen de grote man achter Sparcraft Racing, heeft Axxon zich in korte tijd onderscheiden van de concurrentie door vernieuwende ontwerpen en oog voor de kleinste details.

Deze kennis in combinatie met de technische expertise en grote aandacht voor afwerking zorgt voor een uniek en zeer professioneel bedrijf.

Alle rondhouten worden geproduceerd bij Axxon Composites in Roemenië. De 3.000 m2 grote fabriek is verdeeld in een lamineerruimte met een 50mtr autoclaaf, een montage afdeling en een 50 meter spuitcabine. Axxon heeft een eigen transportvoorziening die iedere maand door heel Europa masten en rondhouten op locatie aflevert.

Axxon richt zich zowel op de racing markt (Class 40, J-Boats, X-Yachts etc.) als op de multihull, cruising en superyacht markt.

Bij racing masten draait het om performance: laag gewicht, laag zwaartepunt en aerodynamisch profiel in combinatie met een hoge profiel stijfheid zijn hier de kernwoorden.

Styling en ergonomie zijn vooral bij cruisers en superyachts van belang. Axxon is gespecialiseerd in maatwerk: in overleg is bijna alles mogelijk. Zelfs volledig carbon furling masten behoren tot het standaard programma, evenals (furling) Park-Avenue gieken. Uiteraard zowel manueel, elektrisch als hydraulisch bedienbaar.

Voor multihulls heeft Axxon een complete range carbon vleugelprofielen. De grote ervaring in de multihull scene zorgt voor een perfecte balans tussen grote stijfheid, slijtvastheid en laag gewicht.